Lapostető szigetelés

5 ÉV GARANCIA
minden munkánkra

PONTOS HATÁRIDŐK
precíz költségvetés

Rejtett költségektől
MENTES

Családi ház építésénél, meglévő ház tetőszerkezetének cseréjénél, már a tervek körvonalazásánál döntenünk kell a tetőszerkezet fajtájáról. A minimalista stílus kedvelői, illetve a tetőn teraszra, zöldfelületre vágyók számára újra népszerű a lapostető, ami a legújabb lapostető szigetelés technológiáknak köszönhetően már nem okoz beázást, hőveszteséget. Meglévő, de elöregedett lapostetőnket sem érdemes felszámolni, hiszen a felújítással megoldódnak az idők során felhalmozódó problémák.

Tippek, amelyek segítenek Önnek észrevenni a lapostető szigetelés hibáit:

 • Repedéseket lát a tetőfelépítmények falain, a fedlapokon bejutott és megfagyott nedvesség miatt. Ezek a repedések egyre nőnek, majd idővel beázásokat okoznak.

 • A fényvédő festék repedéseit látja, ami egyre kevésbé véd a nap káros UV sugarai ellen, majd állaga egyre gyorsabban romlik. Helyenként felválások mutatkoznak.

 • Nem találja a védőkupakokat, mert elmaradt a karbantartás, így a csöveken keresztül a víz a szerkezetbe jut.

 • Már használaton kívüli, elfekvő lakatosszerkezeteket talál, amelyek kárt okoznak a szigetelésben.

 • A szellőzők rozsdásodnak.

 • A bádogos és a bitumenes szerkezet csatlakozásánál a két anyag elválik egymástól, ami egyenes út a víz szigetelés alá jutásához.

KÉRJEN VISSZAHÍVÁST


  HÍVJON BENNÜNKET

  Munkanap 8-20 óráig

  06-20/965-2345

  KÜLDJÖN ÜZENETET

  Válaszidő 4 munkaórán belül

  ÜZENET KÜLDÉSE

  A lapostető szigetelés elsődleges és legfontosabb feltétele a jó szigetelő anyag kiválasztása, hiszen csak ezzel valósítható meg a kiváló minőségű munka.

  A széles választék megnehezíti a döntést, de nyilván a házunk, lakásunk egyedi sajátosságait figyelembe véve, egy szakember segítségével hamar döntésre juthatunk.

  Ma már fejlettebb gyártási technológiával készült bitumenes szigetelőlemezek közül válogathat, amivel könnyű és bontásmentes a szigetelés. Az erősítő rétegnek és a modifikált bitumennek köszönhetően sokkal rugalmasabbak és ellenállóbbak a kapható anyagok.

  Választhatunk műanyag szigetelőlemezt, sőt, komplett szigetelő rendszert is találunk a lapostető szigetelésre. Így lehetőség nyílik akár kertet helyettesítő zöldtető kialakítására. Készíthet új szigetelést betonfödémre vagy trapézlemezre.

  Az anyagválasztást a lapostető szigetelés eljárásmódja is befolyásolja, ami leginkább a szigetelőrétegek sorrendjében mutat különbséget. Ha a hőszigetelést a vízszigetelés alá helyezzük, akkor a vásárlásnál az expandált polisztirolhabokat részesítsük előnyben, ezek közül a tető funkciója alapján válogathatunk.

  A lapostető szigetelésnél a hőszigetelésre is gondolnunk kell, ezért legalább 16 cm vastag szigetelés javasolt, aminek a fényvédelmet is meg kell oldania.

  Mint a tetőtér beépítésnél, itt is használható anyag a kőzetgyapot, melynek népszerűsége régóta töretlen. A zöldtetőknél fontos a gyökérállóság. A vízszigetelő réteg lehet gyökérálló, de ha nem, akkor egy gyökérálló réteget is be kell építtetnünk.

  A vízelvezetésre a legjobb megoldás, amivel a beázásokat, felázásokat kiküszöbölhetjük, a belső, lombfogós, tisztítható összefolyós elvezetés.

  A kiválóan elvégzett munka eredményeként akár 20 évig gondtalanul használhatja tetőteraszát, majd kismértékű felújítással, karbantartással ismét újjá varázsolhatja.

  A lapostető szigetelésbe házilag egyáltalán nem javasolt belevágnunk!

  Viszont adunk 4 hasznos tippet mielőtt döntenél:

  • a szakemberek közül érdemes kritikusan válogatnia

  • legjobb a kifogástalan referenciákkal rendelkező cég, aki a tervezést és kivitelezést egyaránt elvégzi,

  • ragaszkodjon hozzá, hogy az elvégzett munkára legalább 10-12 év garanciát vállaljanak,

  • szerződhet a lapostető szigetelés folyamatos karbantartására is.

  Nézzen meg munkáink közül néhányat

  Az összes referenciánkat megtalálja IDE Kattintva

  0év
  szakmai tapasztalat
  0
  elvégzett megbízás
  0%
  ügyfél elégedettség