Lakásfelújítás lépésről lépésre

Lakásfelújítás
lépésről lépésre

GARANCIA és jótállás
minden munkánkra

PONTOS HATÁRIDŐK
és precíz költségvetés

Rejtett költségektől
MENTES

Felújításra szoruló lakásba költözik, vagy a saját otthonában lenne szükség némi átalakításra? A munkákat szakemberre bízná, vagy inkább saját maga végezné el a lakásfelújítással járó teendőket? Bárhogyan is dönt, gondos előkészítésre és körültekintésre minden esetben szükség van.

Lássuk tehát, mik a legfontosabb tudnivalók, ha lakásfelújításba kezd!

épületfelújítás - lakásfelújítás

Akár saját maga vág bele a lakásfelújításba, akár mesteremberrel dolgoztat, a munkálatok megkezdése előtt mindenképpen fontos, hogy egy szakember tanácsát és segítségét kérje. Minden lakásnak vannak rejtett hibái, ezért a lakásfelújítás előtt érdemes alaposan tájékozódnia és felmérnie, mekkora időbeli és anyagi befektetéssel járnak majd az Önre váró tennivalók és feladatok.

Saját lakást felújítani nemcsak azért érdemes, mert jobb körülmények között és kényelmesebben élhet, hanem azért is, mert már egy gyors falfestés, esetleg egy burkolatcsere is jelentősen megnövelheti a lakása értékét. Egy felújított fővárosi lakás átlagos négyzetméterára akár 7-800 ezer forint is lehet, de a kisebb-nagyobb belső munkálatok a vidéki nagyvárosokban található ingatlanok értékét is jócskán csak felhúzhatják.

Akár saját lakását szeretné jobb vagy szebb formába hozni, akár új, de felújításra szoruló otthonba költözne, néhány dologra mindenképpen érdemes odafigyelnie

 • Ellenőrizze, hogy talál-e repedéseket a ház falán! A törésvonalakat az anyag természetes zsugorodása is okozhatja, ám ha a hiba a házon kívülről is látható, akkor az már az alap deformálódására vagy süllyedésére is utalhat.

 • Ha családi házban lakik, a lakásfelújítás kezdete előtt mindenképpen ellenőrizze a kéményeket is, mert egy hiányzó kürtő beomlása komoly károkat okozhat!

 • Alapos figyelmet kell fordítania a tető állapotára is. Néhány zsindely vagy pala hiánya könnyen pótolható, ám ha egy egész szelvény rosszul van felhelyezve, akkor valószínűleg egy nagyobb részt újra kell fedni, és ez jelentős pluszköltségekkel is járhat.

 • Mindenképpen keresse a nedvesedés tüneteit! Meleg időjárásban az árulkodó jelek eltűnhetnek, de a foltos tapéta vagy a fuga elszíneződése és hibái gyanúsak lehetnek.

 • A vízvezeték-hálózat állapotára komoly figyelmet kell fordítania. Néhány szerelvény cseréje még vállalható terhet jelenthet, ám ha a teljes csőhálózatot ki kell cserélni, az nagyságrendileg nagyobb költséggel és több munkával járhat.

 • A legnagyobb kihívást és veszélyt talán az elektromos hálózat ellenőrzése és felújítása jelenti – a vezetékekkel kapcsolatos munkálatokat mindig bízza szakemberre, a villanyvezetékek cseréjével saját maga ne kísérletezzen!

lakásfelújítás tippek

Csapatunk 28 év alatt számos teljes lakásfelújítás fejlesztést vitt véghez, megrendelőink legnagyobb megelégedettségére.

BÍZZA GYAKORLOTT, TAPASZTALT SZAKEMBEREKRE OTTHONÁT.

KÉRJEN VISSZAHÍVÁST


  HÍVJON BENNÜNKET

  Munkanap 8-18 óráig

  06-30/158-1188

  KÜLDJÖN ÜZENETET

  Válaszidő 4 munkaórán belül

  ÜZENET KÜLDÉSE

  KÉRJEN VISSZAHÍVÁST


   HÍVJON BENNÜNKET

   Munkanap 8-18 óráig

   06-30/158-1188

   KÜLDJÖN ÜZENETET

   Válaszidő 4 munkaórán belül

   ÜZENET KÜLDÉSE

   A lakásfelújítás egyik első lépése

   a megfelelő méretű és minőségű hidegburkolat kiválasztása. A választék szerencsére óriási, ám érdemes alaposan átgondolnunk, milyen méretű csempét szeretnénk, a kis mozaiklapok felrakása ugyanis sokkal lassabb, nehézkesebb és költségesebb, mint egy standard 20x10-es vagy 10,8x10,8-as méretű csempéé.
   Amennyiben saját maga burkol, a vízmérték használatáról semmiképpen se feledkezzen el, és ne fukarkodjon a fugaanyaggal sem, hiszen nagyon fontos, hogy a csempék közötti tömítés megfelelő legyen.

   Ha lakása parkettája igényes és szépen kidolgozott,

   a melegburkolat teljes cseréje helyett talán érdemes a padló felújításán gondolkodnia. Ha szerencséje van, akkor a parkettánkon csak az elöregedett lakkozást és a felszíni sérüléseket kell kijavítania – ilyenkor a feladatai a csiszolásra, a tömítésre és a felület kezelésére korlátozódnak. Ez utóbbi mindig a padló bevonatának minőségétől függ: az olajos felületet elegendő a sérült területen javítani, míg a lakkal kezelt felületeket egészében kell újra csiszolni és lakkozni is.

   Ha falfestésre vállalkozik,

   a felületek megfelelő előkészítése elengedhetetlenül fontos. A piszkot, a zsírt, a fellazult vagy repedezett fedőréteget próbálja minél alaposabban eltávolítani, de szükség van a falon található repedések és lyukak, valamint a rozsdásodás és a mállás eltávolítására és a glettelésre is. Ha fafelületet (pl. lambériát) fest, akkor a faanyagok tömítése és alapozása is nagyon fontos ahhoz, hogy a felület a takaróréteg felvitelére is alkalmas legyen. A festéshez 10-15 cm széles, lehetőleg durva sörtéjű, jó minőségű ecsetet válasszon. A sima falfelületeken jó szolgálatot tehet a festőhenger, hiszen ezzel sokkal gyorsabban haladhat. Mindenképpen gondoskodjon tartalék festőeszközökről is!

   Ha tapétázásba kezd,

   a korábban felvitt rétegeket távolítsa el, ám ha a tapéta tökéletesen ép, elegendő emulzióval vagy oldószer-alapanyagú festékkel átfestenie az alapréteget. A hagyományos tapétát meleg vízzel és mosószerrel, esetleg kifejezetten erre a célra kifejlesztett lemosóporral és folyadékkal érdemes leszedni. Az oldatot szivaccsal vagy szobanövény-permetezővel vigye fel a falfelületre, majd hagyjuk rajta 15-20 percig. A fellazult tapétát széles fémpengéjű kaparóval szedje le.

   Talán mondanunk sem kell, hogy a lakásfelújítás rengeteg kosszal, hulladékkal és törmelékkel jár. Ha bontással járó munkálatokba kezd, gondoskodjon arról is, hogy az első perctől kezdve a rendelkezésére álljon a sitt tárolására alkalmas konténer is!

   Végül, de nem utolsósorban ne feledkezzen meg arról, hogy lakásfelújítást csak a legjobb referenciákkal rendelkező, leinformálható mesteremberekkel érdemes végeztetnie, ezért az ismerőseinél, barátainál és az interneten is alaposan tájékozódjon, mielőtt megállapodik a „szakikkal”!

   Minden épületfelújítási és kőműves munkánkra GARANCIÁT vállalunk

   Kőmüves munka - 5 év garancia

   Nézzen meg lakásfelújítás munkáink közül néhányat

   0év
   szakmai tapasztalat
   0
   elvégzett megbízás
   0%
   ügyfél elégedettség