Homlokzati hőszigetelés

5 ÉV GARANCIA
minden munkánkra

PONTOS HATÁRIDŐK
precíz költségvetés

Rejtett költségektől
MENTES

Napjainkban az otthontervezésnél az egyik kulcskérdés az energiatakarékosság, hiszen minél kevesebb energiát fogyasztunk, annál többet teszünk környezetünk védelméért és annál többet spórolhatunk.

 

A homlokzati hőszigeteléssel

A megfelelő kivitelező szakembergárda jól használható tanácsokat adhat, viszont nem árt tisztában lennie néhány dologgal, ha építkezésbe, vagy homlokzati hőszigetelésébe kezd bele.

8 dolog, amit a homlokzati hőszigeteléssel nyerhet:

homlokzati hőszigetelés
 • Elegendő a vékonyabb falszerkezet, négyzetmétereket nyerhet

 • A falakon keresztüli hőveszteség minimálisra csökken, így nagyon gyorsan megtérül a szigetelőanyagba és munkadíjba fordított befektetés

 • Télen a falak bent tartják a meleget, így lényegesen kevesebbet kell fűteni, nyáron pedig hálás lesz, hogy klíma nélkül is hűvös marad az otthona

 • A szakszerű homlokzati hőszigetelés után háza nedvesebb részein sem telepszik meg a penészgomba, bár ehhez szükségesek a jó minőségű nyílászárók és a rendszeres szellőztetés is

 • A jól megválasztott homlokzati hőszigetelés után valóban megszépül háza külseje

 • Kisebb lesz a hőingadozás a tartószerkezetben, így időtállóbb lesz az épület

 • Növekszik az ingatlan értéke.

 • Védi környezetét.


Alapvetően kétféle hőszigetelő anyag közül választhat, az egyik a polisztirol vagy köznapi nyelven hungarocell lap, a másik a kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés. Az előbbi kedvező ára és egyszerűbb felhasználhatósága ellenére a második több előnnyel bír, ugyanis páraáteresztő, hangszigetelő és víztaszító természetes anyag. Az esetleges tűz is nehezen terjed rajta és a rágcsálók sem szívesen költöznek bele, viszont a homlokzati hőszigetelés kivitelezése ezzel az anyaggal költségesebb és bonyolultabb. Kapható ma már olyan polisztirol lap is, ami lyukacsos felületénél fogva átereszti a párát, viszont a kivitelezése mégis egyszerű, de nyilván ez drágább a többinél. A választáshoz mindenképp érdemes a kivitelező szakember véleményét is komolyan venni, hiszen nagyobb rálátása van a helyi viszonyokra, adottságokra.

 1. Csak száraz, szilárd, tiszta és kiegyenlített felületen szabad elkezdeni a munkát.
 2. Nem ajánlott 5° alatt és tűző napon végezni a munkálatokat
 3. A felvitelhez a pont-perem módszer ajánlott, ami teljes felületű ragasztást jelent.
 4. A táblákat nem lehet bármilyen festékkel festeni, speciális, hozzá való anyagot kell alkalmazni.
 5. Dűbelezéssel kell megerősíteni a gyengén tapadó rögzítést.
 6. A táblákat úgy kell felragasztani, hogy a festett felületükkel kifelé nézzenek, csak így tudják ellátni funkciójukat.
 7. A homlokzati hőszigeteléshez felhasznált szigetelőanyagnak meg kell felelnie az energetikai szabályozásoknak, hogy a használatba vételi engedélyt rendben birtokba vehessük.

A kiváló minőségű homlokzati hőszigetelés nem kis anyagi áldozattal jár, de talán az egyik leggyorsabban megtérülő kiadás az építkezés vagy lakásfelújítás költségei közül.

KÉRJEN VISSZAHÍVÁST


  HÍVJON BENNÜNKET

  Munkanap 8-20 óráig

  06-20/965-2345

  KÜLDJÖN ÜZENETET

  Válaszidő 4 munkaórán belül

  ÜZENET KÜLDÉSE

  Nézzen meg homlokzati hőszigetelés és kőműves munkáink közül néhányat

  Az összes referenciánkat megtalálja IDE Kattintva

  0év
  szakmai tapasztalat
  0
  elvégzett megbízás
  0%
  ügyfél elégedettség